ALTAN TANRIKULU

ALTAN TANRIKULU


Pereira'nın yeni planı ve hedefteki yıldız

16 Temmuz 2021 - 12:37 - Güncelleme: 16 Temmuz 2021 - 13:15

5 yıl aradan sonra Fenerbahçe'ye geri dönen Vitor Pereira'nın yönetimindeki Fenerbahçe Topuk Yaylası'ndaki çalışmalarını tamamladı, ilk hazırlık maçını oynadı ve iyi sinyaller vererek İstanbul'a döndü.

Milli Takımlar'dan gelen oyuncular; Altay, Ozan, İrfan ve Szalai'nin de katılımıyla güzel bir kamp dönemi geride kaldı. Copa America'da çok başırılı maçlar çıkartan ve Brezilya ile Ekvador'un 1-1 berabere kaldığı maçta takımının attığı tek golde asist yapan Enner Valencia ile Danimarka Milli Takımı'nın Euro 2020 kadrosunda yer alan Zanka ise Samandıra'daki çalışmalara katılacaklar.

Başta Zanka olmak üzere; Dirar, Zajc, Kemal Ademi ve Lemos'un yeni sezonda takımda olmaları çok zor görünüyor.

İsmail Yüksek ve Barış Alıcı'yı Topuk Yaylası'ndaki çalışmalar sırasında geri gönderen Vitor Pareira 5 yıl önce Şampiyonlar Ligi play-off maçında Monaco'yu 2-1 yendikleri gibi üçlü savunmayı denemeyle hazırlık maçlarına başladı.

Rumen 2. Lig ekibi Csikszereda karşısında 3-4-3'ü deneyen Pereira'nın transfer edilmesini istediği ilk futbolcu ise Çin Süper Ligi takımlarından Guanghzou Evergrande'den ayrılan Brezilyalı Paulinho.

Barcelona'da geçirdiği 6 aylık dönemde çok çok başarılı bir performans çizerek La Liga şampiyonluğuna önemli katkıda bulunan Brezilyalı yıldız 32 yaşında ve Premier Lig'de Tottenham'da da oynamış önemli bir futbolcu.

Pelkas ve Ozan'ı duruma göre elden çıkartmayı düşünen sarı-lacivertli ekip eldeki bütçeye göre; Paulinho, Marko Arnautovic, Vedat Muriqi ve Aaron Boupendza'dan en az ikisini kadrosuna katmayı planlıyor.

Türkiye'de son dönemde en başarılı performans gösteren santrafor olan Alexander Sörloth için de Leipzig'e fikir soran Fenerbahçe Yönetimi; "Kiralayabılırız ancak Türkiye için öncelik Trabzonspor'da" yanıtını alınca bu transfer defterini kapatmış durumda.

Transfer çalışmaları sürerken önemli bir gelişmede takımın iki değerli oyuncusu için Avrupa'nın önemli ekiplerinin menajerler aracılığıyla fiyat sorması oldu.

Hollanda içindeki bir durumu nedeniyle 1 yıl bu ülkede futbol oynaması sıkıntıya giren Kamerunlu kaleci Andre Onana Lyon ile anlaştı.. Ajax da Onana'nın yerini doldurmak için Altay Bayındır'ı listesine almış durumda.. Fenerbahçe Yönetimi; 25 milyon euro'dan aşağı bir teklife olumlu bakmayacağını daha önce de dile getirmişti Altay için.

Euro 2020'nin Ölüm Grubu'nda; Fransa, Portekiz ve Almanya'ya karşı çok iyi maçlar çıkartan Macar Milli Takımı'nın sol stoperi Attila Szalai için ise Atletico Madrid, Atalanta, Everton gibi önemli kulüpler devrede.. Ancak Szalai de Altay gibi çok genç ve 1-2 yıl içinde çok çok daha iyi seviyeye gelmesi olası.

Bu transfer gelişmeleri sürerken Pereira'nın üçlü savunma denemesine de kısaca değinelim.

Csikszereda ile oynanan maçın ilk yarısında Lemos - Caulker - Sadık, ikinci yarıda ise; Tisserand - Serdar Aziz - Novak'ı bu bölgede oynattı.

Sinan Gümüş güzel bir gol atarken, ikinci yarıda Caner'in ortasında Serdar Aziz de golle buluşmayı başardı.

Serdar Aziz - Steven Caulker - Attila Szalai

Geçtiğimiz sezonun galibiyetli kapatılmasını sağlayan Kayseri'deki son saniye golünü de atan Serdar Aziz'in yeni dönemde de ilk onbirde oynamasını bekliyorum.. Bu bölge üçlü oynaylacaksa; Serdar Aziz - Steven Caulker - Attila Szalai dizilişiyle sezon başlar.

19 Temmuz'da Kasımpaşa ile ikinci hazırlık maçını oynayacak olan Fenerbahçe'nin çok çok iyi bir golcü, iyi bir kanat forvetin yanında, sağ bek konusunda da hamle yapacağını duyuyoruz.

Bu kadar altyapı sözleri sarfedilirken, en azından hazırlık maçlarında Uğur Kaan'ın şans bulması ise en akılcı hamle olur.

19 Temmuz'daki Kasımpaşa maçının ardından yeni gelişmelerle birlikte tekrar sizlerle olacağım.

Herkese iyi haftasonları...