Uğur Meleke'nin çarpıcı Türkiye yorumu

ABONE OL

Spor yazarı ve yorumcusu Uğur Meleke, A Milli Takım'ın EURO 2024 F Grubu'nda Gürcistan galibiyetini ve oynanacak Portekiz maçını değerlendirdi.

Hürriyet spor yazarı ve beIN SPORTS yorumcusu Uğur Meleke, A Milli Takım'ın EURO 2024 F Grubu'nda Gürcistan'ı 3-1 mağlup ettiği karşılaşmayı ve millilerimizin performansını değerlendirdi.

Montella'yı tebrik eden Uğur Meleke, Arda Güler ve attığı muhteşem golü de yorumladı.

Arda Güler'in golüyle ilgili değerlendirme yapan Meleke ''Dortmund’da karşılaşmanın 65. dakikasında Arda Güler’in önünde bir anda bir boşluk oluştu. Top sol ayağında. Kaleye küçük bir bakış attı ve kaleciye bir mektup yolladı adeta: Sıkıysa yakala!'' ifadelerini kullandı.

Kenan Yıldız ve Arda Güler'i 11'de başlatmasından dolayı Montella'yı tebrik eden Uğur Meleke ''Bizim iki taneydi çocuk yıldızımız kadroda. İtalyan teknik adamımız Vincenzo Montella’yı tebrik etmek lazım, her ikisini de, Kenan’ı da Arda’yı da, biraz tereddüdü olsa da 11’de başlattığı için. Doğrusu dünyanın en alçakgönüllü insanı(!), Türkiye’ye hiç ihtiyacı olmadığı halde ricaları kıramayıp milli takımlar sorumlusu olduğunu iddia eden, Beckenbauer’in Messi’nin dahi kurmadığı cümleleri kendine layık gören ulu insan Hamit Altıntop’un bu genç futbolcularımızla ilgili sözleri beni endişelendirmişti'' ifadelerini kullandı.

Uğur Meleke sözlerine ''Şu anda da Türkiye’de başka Arda yok, başka Kenan yok. Milli takım yönetiminin görevi şu aşamada tam 8 sene sonradan bahsetmek değil, bugün bu turnuvada en iyi oyuncularımız kimlerde onlardan faydalanmak'' şeklinde devam etti.

Meleke, ''Arda bir pırlanta. İlk 11’de başladığı için, müthiş bir gol attığı için hepimiz çok mutluyuz, gururluyuz. Ancak Dortmund’daki performansını moleküllerine ayırdığımızda şunu gözlemliyoruz: Sağda oynadığı ilk 50-55 dakikada hem kendi yeteneklerini göstermede, hem de savunma yapmakta sorunlar yaşadı. Merkezde oynadığı son 30 dakikada ise daha özgür göründü Arda'' dedi.

Arda Güler'in Gürcistan'a attığı müthiş gol

 


Savunma kurgumuzun zaman zaman zorlandığını da ekleyen Meleke ''Son hazırlık maçımızda Polonya’ya karşı yaşadığımız en büyük sorunlardan biri hücumda oyunu genişlettiklerinde, topu taç çizgilerine taşıdıklarında savunmada zorlanmamızdı. Avrupa Şampiyonası’na geldik, kaderin bir cilvesi olsa gerek, grupta 3 rakibimizin ikisi üçlü savunma oynuyorlar'' ifadelerine yer verdi.

Türkiye'nin EURO 2024 fikstürü

A Milli Takım, EURO 2024 F Grubu ikinci maçında Portekiz ile karşılaşacak. Türkiye - Portekiz maçı 18 Haziran Salı akşamı TSİ 19.00'da başlayacak ve TRT ekranlarından yayınlanacak.

A Milli Takım gruptaki son maçını ise 26 Haziran'da Çekya karşısında oynayacak.

Türkiye iddaa tahminleri

uğur meleke a milli takım euro 2024 euro2024 avrupa futbol şampiyonası arda güler gürcistan portekiz