Türkiye Portekiz maçı yorumları ve analizleri EURO 2024

ABONE OL

A Milli Takım EURO 2024 F Grubu 2. maçında Portekiz karşısında! Türkiye mi, Portekiz mi? Favori kim? Hangi takım kazanır? Dev maç öncesi Türkiye Portekiz maçı yorumları ve analizleri EURO 2024 rehberimizle tüm detayları bulabilirsiniz....

EURO 2024 F Grubu’nda A Milli Takım, Portekiz ile çok kritik bir maça çıkyor. Türkiye - Portekiz maçında favori hangi takım? Büyük heyecana sahne olacak kritik maç öncesinde Türkiye Portekiz maçı yorumları ve analizleri EURO 2024 yazımızda tüm detayları sizler için bir araya getirdik. İşte Türkiye - Portekiz maçı detayları, muhtemel 11'leri, yayın programı ve iki takımın istatistikleri;

Türkiye - Portekiz favori hangi takım?

A Milli Takım, EURO 2024 F Grubu'ndaki ilk maçında Gürcistan'ı 3-1 mağlup ederek muhteşem bir başlangıç yaptı. Türkiye, Gürcistan karşısında oyunun genelinde daha etkili olan taraf olurken, Arda Güler'in muhteşem golü geceye damga vurmuştu. Özellikle rakip sahada daha fazla topla oynayan A Milli Takım, Portekiz maçına da büyük moralle çıkıyor.

İlk maçta Çekya karşısında çok zorlanan ve galibiyeti uzatmalarda bulan Portekiz, turnuvanın en güçlü ekipleri arasında gösteriliyor. Avrupa'daki spor yorumcularına ve yapılan analizlere göre de Türkiye - Portekiz maçında favori ve kazanmaya yakın olan taraf Portekiz... Önemli futbol veri siteleri Portekiz'in 3 puan alma ihtimalini %64 olarak belirledi. Ancak A Milli Takım, ilk maçta sergilediği başarılı performansıyla rakibine zor anlar yaşayabilir. Özellikle oyunun savunma yönünde hata yapmazsak, biz Türkiye'nin sahadan en az 1 puanla ayrılabileceğini düşünüyoruz. 

Beklediğimiz sonuç: Türkiye kaybetmez

Türkiye - Portekiz EURO 2024 uzman analizi

Futboo olarak ekibimiz iki takımın da istatistiklerini inceleyerek kritik maç öncesi bazı detayları bir araya getirdi.

Türkiye, son 20 maçının 11'inde en az 2 gol attı

Portekiz son 10 maçının 8'sinde en az 2 gol attı

Portekiz'in oynadığı son 5 maçın 4'ü 2,5 üst bitti

Portekiz son 5 maçının 3'ünde en az 2 gol yedi


Türkiye'nin son 10 maç istatistikleri

Türkiye oynadığı son 10 maçta 6 galibiyet, 2 beaberlik ve 2 yenilgi aldı. Türkiye bu maçlarda 5,6 kaleyi bulan şut ve 1,8 gol ortalaması ile oynadı. A Milli Takım'ın son 10 maçında 3 gol atan Kerem Aktürkoğlu en skorer isim olurken, Cenk Tosun ve Arda Güler de 2'şer golle oynadı.

 

Portekiz'in son 10 maç istatistikleri

Portekiz oynadığı son 10 maçın hepsini kazanmayı başardı. Bu 10 maçta 3,4 gol ortalaması ile oynayan Portekiz, maç başına 7,8 isabetli şut çekmeyi başardı. Portekiz'in son 10 maçında en skorer isim 8 gol atan Cristiano Ronaldo olurken Bruno Fernandes 6 gole imza attı.

Türkiye - Portekiz muhtemel 11'ler

Türkiye: Mert Günok, Mert Müldür (Zeki), Samet Akaydın, Abdülkerim Bardakcı, Ferdi Kadıoğlu, Salih Özcan (Kaan Ayhan), Hakan Çalhanoğlu, Arda Güler, Orkun Kökçü, Kenan Yıldız, Barış Alper Yılmaz
Portekiz: Costa; Pepe, Dias, Mendes; Dalot, Fernandes, Vitinha, Cancelo; Bernardo, Ronaldo, Leao

EURO 2024 F Grubu'nda Türkiye - Portekiz maçı 22 Haziran Cumartesi günü oynanacak. Türkiye - Portekiz maçı TSİ 19.00'da başlayacak ve kritik mücadele TRT ekranlarından canlı ve şifresiz olarak yayınlanacak. A Milli Takmı gruptaki son maçında ise Çekya ile karşı karşıya gelecek.

türkiye portekiz euro 2024 euro 2024 haberleri euro2024