Okan Buruk, kaç transfer istediğini ilk kez açıkladı

ABONE OL

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Fanatik'e verdiği özel röportajda transfer konusunda önemli ifadeler kullandı.

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Fanatik'ten Metin Karabaş'a verdiği özel röportajda dikkat çeken ifadeler kullandı.

Okan Buruk transfer konusunda önemli ipuçları verirken, kaç transfer yapmak istediklerini de açıkladı.

Transferle ilgli konuşan Okan Buruk "Bu sene lig çok çekişmeli geçecek. Bu duruma çok hızlı bir şekilde adapte olup en iyisini yapmamız lazım. Galatasaray taraftarı bizden başarı bekliyor. Benim de daha fazla çaba sarfetmem gerekiyor. Yine başkanımız aynı şekilde. Bununla ilgili açıklamalar yaptı. Bizim için iyi yanı, ne eksiğimiz olduğunu biliyoruz. Çok iyi bir kadromuz var, yaklaşık 4-5 tane oyuncu ile kadromuzu çok güçlü bir hale getirmek istiyoruz." ifadelerini kullandı.

''Sağ bek transferi çok önemli''

Sağ bek transferinin çok önemli olduğunu söyleyen Buruk "Şu an en önemli bölge bizim için sağ bek. Burada seçeneğimiz daha az. Tabii ki Kaan orada oynadı. Dubois geri dönüyor. Orada alternatiflerimiz var aslında. Ama oraya bir oyuncu katmak istiyoruz. Orta sahaya, hücum hattına 2 ya da 3 oyuncu transfer etmek istiyoruz. Onunla ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Galatasaray taraftarı bize güvensin, rahat olsunlar. Başkanımız da en iyisini yapmak istiyor. Transfer kolay olmuyor. Uzun sürüyor. Oyuncuyu ikna etmek, kulübünü ikna etmek zaman alabiliyor. Bir de gidecek oyuncular var, kime teklif gelecek onlara bakmamız lazım. Çünkü çok değerli oyuncularımız var bence. Kanatlara baktığımızda Yunus ve Zaniolo döndüğünde yaklaşık 7-8 tane kanat oyuncumuz oluyor. Ve hepsi çok değerli isimler. Hepsi teklif gelebilecek oyuncular. Bizim en kalabalık yerimiz orası şu anda." dedi.

Jose Mourinho'nun göreve geldiği Fenerbahçe hakkında da konuşan Buruk "Galatasaray taraftarına karşı bir sorumluluğumuz var. Bu sorumluluğumuz daha da büyüdü. Rakiplerimizin önemli transferleri var. Fenerbahçe’nin Mourinho’yu alması, Beşiktaş’ın Van Bronckhorst gibi çok önemli Avrupa’da final oynamış bir hocayı alması... Mourinho yine son beş yılda iki tane final oynadı. Uzun zamandır şampiyonluk yarışı içerisinde olan bir takımda çalışmadı. Bronckhorst şampiyonluklar yaşadı İskoçya’da. Abdullah hoca hem Trabzon hem Türkiye için çok önemli bir teknik direktör. Üç sene öncenin şampiyonu." dedi.

Kerem Aktürkoğlu ile ilgili soruyu da yanıtlayan Buruk "Bir şey gelmedi ama gelebilir veya ileri dönük oyuncularda Avrupa’ya gitme isteği olabiliyor. Çünkü iki sene buraya çok önemli hizmet etti. Üst üste iki sene şampiyonluklarda önemli katkıları oldu. Ben hoca olarak kalmasını isterim tabii ki. Ama hem onun görüşü hem gelecek teklifler ve kulübün vereceği karar çok önemli. Ama ben teknik adam olarak kalmasını isterim." ifadelerini kullandı.

okan buruk galatasaray galatasaray haberleri süper lig transfer