EURO 2024'e zaferle başladık!

ABONE OL

EURO 2024 F Grubu ilk maçında A Milli Takım, Gürcistan'ı 3-1 mağlup etmeyi başardı ve Türkiye turnuvaya 3 puanla başladı.

A Milli Takım, EURO 2024 F Grubu ilk maçında Gürcistan ile karşı karşıya geldi. Büyük heyecana sahne olan maçı A Milli Takım, Gürcistan karşısında 3-1 kazanmayı başardı.

Maça daha iyi başlayan A Milli Takım, 25. dakikada Mert Müldür'ün müthiş volesinde golü buldu ve Türkiye 1-0 öne geçti. A Milli Takım golden iki dakika sonra Kenan Yıldız ile bir gol daha buldu ancak ofsayt gerekçesiyle gol geçerlilik kazanmadı.

Golden sonra biraz geriye çekilen A Milli Takım, 35. dakikada Mikautadze'nin şutunda golü yedi ve ilk 45 dakika 1-1'lik skorla sona erdi.

Arda Güler'in muhteşem golü



İkinci yarıya da daha iyi başlayan taraf A Milli Takım oldu. Rakip alanda daha çok pozisyon arayan taraf olan Türkiye'de 65. dakikada sahneye Arda Güler çıktı. Arda Güler ceza sahası dışında aldığı topla biraz ilerledikten sonra, kaleyi hafif sağ çapraz cepheden gören bir noktada şut denedi. Arda Güler'in müthiş şutunda top ağlara gitti ve A Milli Takım, Gürcistan karşısında skoru 2-1'e getirdi.

Kerem Aktükroğlu'nun skoru belirleyen golü

Mücadelenin sonlarına doğru Gürcistan baskısını arttırdı. Kazanılan kornerde Gürcistan kalecisi de ceza sahamıza kadar geldi. 90+7. dakikada kazanılan korner sonrası Mert Günok topu yumrukladı. Boşta kalan top sonrası Kerem Aktükroğlu, hızlıca hücuma çıktı. Kerem topla rakip alana geçerken, ceza sahası dışında boş kaleye topu yuvarladı. Bu golle A Milli Takım 3-1 öne geçerken, mücadele de sona erdi.


A Milli Takım, EURO 2024 F Grubu ikinci maçını 22 Haziran'da Portekiz'e karşı oynayacak. Türkiye - Portekiz maçı 22 Haziran Cumartesi akşamı TRT ekranlarından canlı olarak yayınlanacak. Gürcistan ise ikinci maçında Çekya ile karşılaşacak.

 

türkiye a milli takım euro 2024 euro2024 avrupa futbol şampiyonası euro 2024 haberleri