Çekya Türkiye maçı yorumları ve analizleri EURO 2024

ABONE OL

A Milli Takım EURO 2024 F Grubu 3. maçında Çekya karşısına çıkıyor! Türkiye mi, Çekya mı? Favori kim? Hangi takım kazanır? Bu tarihi maç öncesi Çekya Türkiye maçı yorumları ve analizleri EURO 2024 rehberimizle tüm detayları bulabilirsiniz....

EURO 2024 F Grubu’nda A Milli Takım, Çekya ile çok kritik bir maça çıkmaya hazırlanıyor. Çekya - Türkiye maçında favori hangi takım? Büyük heyecana sahne olacak kritik 90 dakika öncesinde Türkiye Çekya maçı yorumları ve analizleri EURO 2024 yazımızda tüm detayları sizler için bir araya getirdik. İşte Çekya - Türkiye maçı detayları, muhtemel 11'leri, yayın programı ve iki takımın istatistikleri;

Çekya  - Türkiye favori hangi takım?

A Milli Takım, EURO 2024’teki en kritik maçına Çekya karşısında çıkacak. EURO 2024 F Grubu’nda 3 puanı bulunan Türkiye, Çekya karşısında sahadan 1 puanla ayrılması halinde adını son 16 turuna yazdırmayı başaracak. Çekya’nın maçı kazanması durumunda ise A Milli Takım grubu üçüncü sırada bitirecek. Açıkçası biz A Milli Takım’ın Çekya karşısında sorun yaşayacağını düşünmüyoruz. Portekiz maçında sonra her ne kadar gündem Arda Güler ve Montella arasında yaşananlar öne çıksa da, biz saha içindeki oyuncuların bundan etkilenmediğini düşünüyoruz. Aslında ikili arasında yaşanan şeylerin de son derece normal olduğu ilerleyen günlerde ortaya çıktı ancak özellikle sosyal medyada büyük bir kaos yaratıldı.

Belirttiğimiz gibi takımımız Çekya’dan kadro kalitesi açısından çok daha iyi. Oyuncularımız da bunu sahada en iyi şekilde yansıtacaktır. Maça 11’de başlamasını beklediğimiz Arda Güler önderliğindeki hücum hattımız, Çekya karşısında pozisyona girmekte zorlanmaz. Savunma zaafiyetimiz var ancak Çekler’in de hücumda çok iyi olduğunu söyleyemeyiz. Ayrıca Çekya’nın yıldızı Schick’in de oynaması beklenmiyor. Onlar adına hücumda önemli bir eksik olacak.

Futboo olarak Türkiye’nin Çekya karşısında sahadan 3 puanla ayrılarak EURO 2024’te son 16 turuna kalacağını düşünüyoruz. Alternatif önerimiz ise 2,5 gol üstü olacak.

Beklediğimiz sonuç: Türkiye kazanır ya da 2,5 üst

Çekya Türkiye EURO 2024 uzman analizi

Futboo olarak ekibimiz iki takımın da istatistiklerini inceleyerek kritik maç öncesi bazı detayları bir araya getirdi.

Çekya'nın son 5 maçının 4'ü 2,5 üst bitti

Türkiye'nin son 5 maçının 4'ü 2,5 üst bitti

Türkiye son 5 maçının 3'ünde en az 2 gol yedi

Türkiye son 20 maçının 10'unda en az 2 gol attı

 

Türkiye'nin son 10 maç istatistikleri

Türkiye oynadığı son 10 maçta 6 galibiyet, 2 beaberlik ve 2 yenilgi aldı. Türkiye bu maçlarda 5,6 kaleyi bulan şut ve 1,8 gol ortalaması ile oynadı. A Milli Takım'ın son 10 maçında 3 gol atan Kerem Aktürkoğlu en skorer isim olurken, Cenk Tosun ve Arda Güler de 2'şer golle oynadı. A Milli Takım adına son 10 karşılaşmada 3 gol atan Kerem Aktürkoğlu en skorer isim olurken, Cenk Tosun ve Arda Güler de 2'şer golle oynadı.

Çekya’nın son 10 maç istatistikleri

Çekya son 10 maçında 4 galibiyet, 2 yenilgi ve 4 beraberlik aldı. Çekya bu 10 maçta 14,2 şut ortalaması ve 5,3 isabetli şut ortalamasıyla oynadı. Tomas Soucek ve Vaclav Cerny Çekya'nın son 10 maçında 3'er golle takımının en skorer isimleri oldu.

Çekya Türkiye muhtemel 11’ler

Çekya: Jindrich Stanek, Tomas Holes, Robin Hranac, Ladislav Krejci, Vladimir Coufal, David Doudera, Tomas Soucek, Lukas Provod, Antonin Barak, Adam Hlozek, Mojmir Chytil
Türkiye: Uğurcan Mert, Merih Demiral, Kaan Ayhan, Ferdi Kadioglu, İsmail Yuksek, Hakan Çalhanoğlu, Kerem Aktürkoglu (Cenk Tosun), Arda Güler, Kenan Yıldız, Barış Alper Yılmaz

EURO 2024 F Grubu 3. hafta mücadelesinde A Milli Takım ile Çekya 26 Haziran Çarşamba akşamı karşı karşıya gelecek. Çekya Türkiye maçı TSİ 22.00'de başlayacak ve TRT ekranlarıncan canlı ve şifresiz olarak yayınlanacak. Mücadeleyle ilgili yorum ve analizleri TRT Spor ekranlarında da bulabilirsiniz.

Spor yazarları Arda Güler için ne dedi?

türkiye çekya a milli takım euro 2024 euro2024 euro 2024 haberleri